Ameliyat olan daha uzun yaşıyor.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi kurucusu Prof. Dr. Kaşkaloğlu, katarakt rahatsızlığı bulunup ameliyat olan hastaların, ameliyat olmayanlara göre daha uzun yaşadığını söyledi.

Türkiye’de yılda 400 bin katarakt operasyonu gerçekleştirildiğini belirten Dr. Kaşkaloğlu, Amerikan Oftalmoloji Derneği’ne ait dergide geçtiğimiz Mayıs ayında yayımlanan bir makaleyle, aynı sağlık durumunda katarakt rahatsızlığı bulunup ameliyat olan hastaların, ameliyat olmayan diğer hastalara göre daha uzun yaşadığının ortaya çıktığını söyledi. Kaşkaloğlu, “Bir buçuk milyon insan üzerinde yapılan araştırma sonucu elde edilen istatistiğe göre, katarakt ameliyatı olan hastaların yaşam kalitesinin artması nedeniyle
bu sonuca ulaşıldı” dedi. Katarakt operasyonunda, gelişen femtosaniye lazer teknolojisiyle birlikte başarı ve memnuniyet oranının artığına dikkat çeken Prof. Kaşkaloğlu, “Artık insanlar bu nedenle, daha rahat operasyon kararı alıyorlar. Kataraktta, göz içindeki saydamlığını kaybeden merceğin alınması ve yerine yenisinin konulması söz konusudur. Bugün, katarakt ameliyatında, kişinin ameliyat öncesinde mevcut olan uzağı, yakını görememe ve diğer göz kusurları da tedavi ediliyor. Göz doktorları, tüm göz hastalıklarını birden tedavi edemez. Mutlaka uzmanlaşmak gerekir. Katarakt ameliyatı ayrı, retina ise ayrı uzmanlık gerektirir. Bu nedenle hastaların, iyi bir araştırmayla konunun uzmanına muayene olmasını öneriyorum” dedi.